Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 August 2015 | 10:07
Accidentul de la Brăila: 17 victime ajung astăzi la Chişinău
17 dintre moldovenii care s-au ales cu răni uşoare în cadrul accidentului produs miercuri, la Brăila, România, vor ajunge la orele amiezii la Chişinău. Anunţul a fost făcut pentru Radio Moldova Actualităţi de către ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Diana Ţurcan.
„Autocarul este însoțit de o ambulanță SMURD, iar paramedicii le acordă ajutor calificat în caz că este nevoie. Pe parcursul drumului, în autocar se vor afla psihologii Serviciului Situații Excepționale. În spitalul din Brăila mai rămân internate 16 persoane pentru a li se acorda ajutor medical. CPCSE monitorizează în continuu starea pacienților”, a declarat Diana Țurcan.

Premierul Valeriu Streleț a cerut tuturor instituțiilor statului responsabile să se implice în acordarea ajutorului necesar victimelor accidentului și familiilor acestora.

Rudele şi prietenii pot afla informaţii sunând la Linia Verde anunţată de Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale –  022 78 50 32 , dar şi la numerele scurte – 901 şi 902.

Mai multe detalii aflați din materialul Radio Moldova Actualități.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam