Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Aprilie 2014 | 09:45
Accidentul rutier în Ucraina: Doi moldoveni au fost externaţi
Conform ultimele informaţii, şapte cetăţeni moldoveni, victime ale unui accident rutier produs miercuri seară în Ucraina, rămân internate în spital, iar alţi doi au fost externaţi şi preluate de rude. Accidentul produs în apropiere de localitatea Ivanovca, pe traseul Kiev - Odessa, s-a soldat cu un deces şi traumatizarea altor nouă persoane.
Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, în urma coliziunii dintre un microbuz şi un camion, au avut de suferit 10 persoane aflate în maxi-taxi, toţi cetăţeni moldoveni. Şoferul microbuzului a decedat pe loc, iar celelalte nouă persoane au fost internate cu diferite traume în spitalul din localitatea Liubeşov.

Preventiv se cunoaşte că acestea erau din localitățile Ceadâr-Lunga, Comrat şi Taraclia şi că aveau vârste între 24 -71 ani.

Angajaţii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din UTA Găgăuzia în comun cu Inspectoratul de poliţie teritorial vor întreprinde măsuri de stabilire a identităţii complete a oamenilor care au avut de suferit în accident şi vor informa rudele despre starea acestora.

Pe data de 30 martie, în Ucraina s-a produs un alt accident grav, soldat cu decesul a cinci persoane și traumatizarea altor 11, toți cetățeni ai Republicii Moldova.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam