Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Decembrie 2015 | 19:19
Acordul care prevede ca moldovenii să poată munci legal în Israel va fi prelungit
Guvernul în exerciţiu a decis iniţierea negocierilor pentru extinderea duratei Acordului între Guvernul Statului Israel şi Executivul Republicii Moldova cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor din Moldova în anumite sectoare din Statul Israel. Decizia prevede prelungirea perioadei de valabilitate a Acordului bilateral pentru o perioadă adiţională de trei ani, până la 5 ianuarie 2019.
Documentul presupune asigurarea unui proces de angajare legal şi echitabil pentru cetăţenii moldoveni care sosesc în Statul Israel pentru munci temporare şi prevenirea colectării unor taxe ilegale. Totodată, Acordul asigură cooperarea continuă între Părţi cu privire la recrutarea, selectarea, plasarea, sosirea, angajarea şi reîntoarcerea lucrătorilor moldoveni după activitatea lor temporară în Statul Israel.

Acordul a fost încheiat în 2012. Până în prezent s-au realizat cu succes cinci etape de implementare a acestui Acord, în cadrul cărora au fost angajate 2112 persoane în domeniul construcțiilor în Statul Israel.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam