Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Noiembrie 2015 | 16:57
Acţiuni de promovare a Republicii Moldova, organizate la Bruxelles
La Bruxelles vor fi organizate mai multe evenimente culturale care au drept scop promovarea Republicii Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Potrivit directorului Institutului Cultural Român de la Bruxelles, Robert Adam, vineri, vor fi proiectate filme, expoziții de pictură și fotografie ce ilustrează diversitatea patrimoniului cultural contemporan al țării noastre.

„Evenimentul va cuprinde selecții de documentare care au fost preluate din selecția internațională a Festivalului Internațional de Film „Cronograf” de la Chișinău”, a menționat directorul Institutului Cultural Român de la Bruxelles.   

Acțiunile sunt organizate în cadrul proiectului „Mons 2015 - capitală culturală europeană”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam