Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
07 Iulie 2015 | 13:13
Activitatea ambasadorului Serebrian, apreciată în Franţa
„A reuşit cu succes să pună experienţa sa în serviciul funcţiilor sale diplomatice” - astfel este catalogată activitatea ambasadorului Republicii Moldova în Franţa, Oleg Serebrian, de către deputatul Michel Destot, preşedintele Consiliului Naţional al partidului de guvernământ din Franţa.
Oficialul moldovean i-a mulțumit deputatului francez pentru acest mesaj public de bun rămas plasat pe pagina sa personală.

„Pentru un diplomat aprecierea dată de autoritățile țării-gazdă este cea mai bună recompensă”, este mesajul ambasadorului Oleg Serebrian, făcut public pe un site de socializare.

Precizăm că oficialul moldovean își încheie mandatul de ambasador al Republicii Moldova în Republica Franceză, după cinci ani de activitate.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam