Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Iunie 2014 | 11:03
Actorii Teatrului „Guguţă” au prezentat un spectacol copiilor basarabenilor din Irlanda
Comunitatea Basarabenilor din Irlanda „Moldova Vision” şi comunitatea românilor din Irlanda (Romanian Community of Ireland) au creat o zi de poveste copiilor migranţilor stabiliţi în Dublin.
Cei mici au fost încântați să urmărească piesa de teatru „Căprița ștrengăriță” pusă în scenă de actorii teatrului de păpuşi „Guguţă” din Chișinău care au fost invitaţi cu această ocazie în Irlanda.

Potrivit Biroului Relaţii Interetnice, acest eveniment este o continuare a tradiției începute de „Moldova Vision” care a organizat și în anii precedenți reprezentații pentru copii cu participarea actorilor de la Teatrul de Marionete și Teatrul „Licurici” din Chișinău.

Evenimentul a oferit celor peste 150 de copii prezenți și părinților lor un spectacol de zile mari cu jocuri interactive, cântece și dansuri urmate de numere de magie.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam