Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Martie 2014 | 11:51
Actorul Mihai Volontir a fost venerat la Iaşi de studenţii basarabeni
Cu ocazia aniversării a 80 de ani de la naşterea actorului Mihai Volontir, Asociaţia Tinerilor Români Din Afara Graniţelor (ATRAG) în colaborare cu Consulatul General al Republicii Moldova a prezentat la Iaşi, România, filmul „Se caută un paznic”.
Solicitați de trm.md, organizatorii evenimentului, au declarat că astfel au încercat să evidențieze meritele actorului basarabean și să prezinte unul dintre ecranizările acestuia. Pelicula „Se caută un paznic” îl înfățișează pe actor în rolul lui Ivan Turbincă alături de alți actori precum Ion Ungureanu, Ion Sandri Șcurea, Nina Vodă și Mihail Curagău.

Filmul ”Se caută un paznic” nu este altceva decât ecranizarea poveștii lui Ion Creangă, ”Ivan Turbincă”. Din 1968, filmul a fost interzis de autoritățile comuniste. Publicul a putut să-l revadă abia după mai bine de douăzeci de ani, când s-a prăbușit sistemul sovietic. Consider că este una dintre cele mai bune ecranizări ale maestrului Mihai Volontir”, a declarat Victoria Coșeru, organizatoarea evenimentului.

Pelicula a obținut în 1968 Premiul special al juriului pentru cea mai bună comedie și Premiul special al juriului pentru cea mai bună ecranizare la Festivalul regional de filme de la Riga ediţia VIII-a.

„De mică obișnuiam să mă uit la filmele în care juca Mihai Volontir, el a devenit actorul meu preferat și al multor tineri din generația mea. El a adus un aport enorm în dezvoltarea artei teatrale şi cinematografice. Îi suntem recunoscători și am decis să îi mulțumim astfel, prin organizarea proiecției de film în cinstea dumnealui”, a afirmat Cristina Rusu, președintele ATRAG.

La 9 martie curent, artistul Mihai Volontir a împlinit 80 de ani.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam