Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Ianuarie 2016 | 15:15
Actorul Nicolae Jelescu le-a recitat versuri de Eminescu conaţionalilor de la Bruxelles
Conaţionalii noştri stabiliţi în Belgia au participat la un eveniment cultural dedicat zilei de naştere a poetului Mihai Eminescu şi Zilei Naţionale a Culturii.
În cadrul seratei culturale, cei prezenți la eveniment au avut posibilitatea să asculte un recital din creația lui Mihai Eminescu, Ion Minulescu, Grigore Vieru și a altor poeți în interpretarea actorului Nicolae Jelescu, director artistic al teatrului poetic „Alexei Mateevici” din Chișinău. Recitalul a fost urmat de vizionarea filmului documentar „La gurile raiului”, realizat de muzicianul Grigore Leșe.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei și Misiunea Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană, în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Bruxelles.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam