Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 August 2017 | 13:15
Administraţia unui Restaurant din Braşov, amendată pentru că folosea moldoveni angajaţi la negru
Patru cetăţeni ai Republicii Moldova au fost depistaţi muncind la un restaurant din România, deşi nu aveau drept de muncă pe teritoriul statului vecin. Pentru aceasta firma a fost amendată cu 40 de mii de lei româneşti, scrie site-ul adevarul.ro, citat de Radio Moldova Actualităţi.
Poliţiştii de la Serviciul pentru Imigrări Braşov au efectuat o razie în vederea depistării străinilor care muncesc la negru.

Oamenii legii au stabilit că tinerii au intrat legal pe teritoriul României, cu paşaport biometric, document care le permite o şedere de 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile, precedente fiecărei zile de şedere, fără a avea drept de muncă.

Totodată, societatea comercială nu a solicitat pentru cetăţenii moldoveni avize de muncă sau detaşare, se arată într-un comunicat de presă al poliţiştilor.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam