Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Octombrie 2014 | 12:42
Agenţi din Moldova vor participa la expoziţii specializate în România şi Bulgaria
Agenţi economici de pe ambele maluri ale Nistrului vor participa cu standuri colective la două expoziţii internaţionale specializate în domeniul agroalimentar, ”INDAGRA” şi ”interFood&Drinks”, care se vor desfăşura la începutul lunii noiembrie în România şi, respectiv, în Bulgaria.
Sergiu Harea, director al Departamentului Economie al CCI, a menționat că, expozițiile ”INDAGRA” și  ”interFood&Drinks” au fost selectate strategic. ”Sectorul agricol este unul de bază pentru economia Republicii Moldova, având totodată un potențial enorm de dezvoltare. Prin derularea acestui proiect dorim ca agenții economici să își găsească noi piețe de desfacere, dar și să colaboreze între ei, să se susțină reciproc”, a precizat sursa citată.

Referindu-se la așteptările pe care le are, Lilia Ionașco, reprezentat al SRL”Agrosmix Grup”, a spus că întreprinderea sa dorește să își găsească parteneri de afaceri peste hotare.

Anatolii Serduni, director al unei întreprinderi individuale din raionul Camenca, a spus că este interesat de noile tehnologii în agricultură. ”Pe 300 ha de teren cultivăm cereale, culturi tehnice, legume. La momentul actual nu exportăm, dar am dori să ne găsim parteneri de afaceri, de aceea trebuie să ne familiarizăm cu tendințele pieței externe, utilajele și practicile moderne, cerințele față de produsele agricole”, consideră fermierul.

Participarea la cele două evenimente este organizată de Camera de Comerț și Industrie (CCI), cu asistența financiară a Uniunii Europene şi PNUD, în cadrul Programului ”Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, cu scopul de a contribui la dezvoltarea relaţiilor de colaborare între întreprinzătorii de pe ambele maluri ale Nistrului şi la promovarea mărfurilor lor pe piaţa externă.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam