Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Aprilie 2014 | 14:43
Agenţi economici din Moldova participă la expoziţia ”Automechanika” din Turcia
Un grup de agenţi economici din Moldova participă la Programul internaţional ”Misiunea cumpărătorului”, desfăşurat în perioada 8 - 11 aprilie 2014, la Istanbul, Turcia, în contextul Expoziţiei internaţionale ”Automechanika”.
Potrivit Camerei de Comerț și Industrie, vizita în Turcia este organizată cu scopul de a stimula inițierea parteneriatelor dintre companiile autohtone și cele din Turcia, preluarea noilor tehnologii și bune practici în domeniu. Delegația autohtonă va participa la întrevederi bilaterale cu businessmeni din Turcia și va vizita întreprinderi de profil.

Mihai Bilba, director al Direcţiei Relaţii Internaţionale al Camerei de Comerț și Industrie, a menţionat că programul este coordonat de Ministerul Economiei al Turciei, constituind un instrument eficient de promovare și se bucură de succes în rândul întreprinzătorilor.

Conform datelor Biroului Național de Statistică, volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu Turcia pentru anul 2013, a înregistrat suma de 589 mil USD, cu 32% mai mult comparativ cu anul 2012. Exportul de mărfuri realizat în 2013, în Turcia, a crescut de circa 2 ori faţă de anul 2012.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam