Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Mai 2014 | 13:49
Agenţi economici moldoveni, în vizită la Târgul Mondial de maşini
Întreprinzători moldoveni efectuează în perioada 5 - 7 mai o misiune economică în oraşul Koln, Germania, unde vor vizita Târgul mondial de maşini şi utilaje second hand „USETEC 2014”.
La „USETEC 2014” participă circa 500 de expozanţi din 28 de ţări cu o ofertă totală de peste 160 000 de maşini, utilaje şi echipamente.

Directorul Direcției expoziții și târguri a Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei (CCI), Marina Petrov, a menționat că expoziția se bucură de apreciere din partea businessmenilor din Moldova. Târgul constituie o oportunitate pentru companiile ce caută mașini sau linii de producţie la preț convenabil, au nevoie în scurt timp de maşini recondiţionate, disponibile mai rapid decât cele noi.

„Exponatele sunt recondiţionate chiar de producător, prin reechipări şi înlocuiri. Acest tip de maşini sunt folosite în toată lumea, din considerente de eficacitate, în condiţii financiare reduse”.

CCI desfășoară vizite de afaceri la „USETEC” pentru al șaptelea an consecutiv. Agenţii economici sunt interesaţi de echipamente și mașini din domeniul construcţiei, prelucrării metalelor, mijloace de transport pentru încărcare/descărcare, tehnică agricolă, utilaje pentru industria alimentară”, a precizat sursa citată.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam