Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Mai 2014 | 16:24
Agenţi economici moldoveni vor participa la o expoziţie internaţională în China
Agenţi economici moldoveni vor participa cu un stand colectiv la ediţia a XI-a a expoziţiei internaţionale tehnico-ştiinţifice din oraşul Manzhouli, China.
Evenimentul ce va avea loc în perioada 3-7 iulie se va desfășura sub genericul ”Dezvoltare. Deschidere. Cooperare. Beneficii reciproce”. Expoziția a devenit o pistă pentru intensificarea schimburilor comercial-economice şi colaborării tehnico-ştiinţifice între China de Nord şi ţările CSI, Mongolia, Japonia, Coreea de Sud.

La expoziție vor fi prezentate produse din următoarele domenii: articole din metal, mașini agricole, îmbrăcăminte, încălțăminte, produse alimentare și băuturi, utilaje şi tehnologii noi, suvenire etc.

Potrivit Camerei de Comerț și Industrie, programul deplasării delegației moldovenești va include și întrevederi bilaterale de afaceri, cu scopul stabilirii contactelor directe, discutării aspectelor ce țin de exportul-importul de mărfuri şi servicii, posibilitatea fondării întreprinderilor mixte, precum și participarea la programul de afaceri al expoziţiei.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam