Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Ianuarie 2015 | 12:14
Agenţii de turism şi jurnaliştii, invitaţi la un tur de informare în Belarus
Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei (CCI) invită agenţiile de turism şi reprezentanţii mass-media să participe la o vizită de informare în regiunea Gomel, Belarus, care va avea loc în perioada 28 – 30 ianuarie.
Programul de familiarizare cu potențialul turistic al regiunii Gomel include: vizitarea obiectivelor turistice, stațiunilor balneare, complexelor agroturistice, unităților de cazare sau alimentație publică.

Cheltuielile ce țin de organizarea propriu-zisă a turului în regiunea Gomel (cazare, alimentare, transport la obiectivele turistice) vor fi suportate de către partenerii din Belarus. Participantul va achita doar costul transportului din Republica Moldova până în orașul Gomel.

Persoanele interesate pot depune o cerere în scris la CCI, până la data de 18 ianuarie 2015, pe e-mailul presa@chamber.md.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam