Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Februarie 2014 | 16:39
Agenţii economici moldoveni vor merge în Turcia la expoziţii privind domeniul agroalimentar
Agenţi economici din Republica Moldova care activează în domeniul alimentaţiei şi vinificaţiei vor participa, timp de două zile, la expoziţiile specializate în domeniul agroalimentar, precum şi la Programul Internaţional „Misiunea Cumpărătorului” care vor avea loc în Antalya, Turcia.
Vizita are drept  scop identificarea noilor posibilităţi de afaceri, stabilirea contactelor directe de colaborare în domeniile alimentaţiei şi vinificaţiei.

Oamenii de afaceri din Moldova manifestă interes pentru  noile  tehnologii, materia primă fără conservanți și servicii de katering. Noutăţile din economie vor fi  văzute  de businessmanii noștri  la expozițiile organizate în cadrul Programului Internaţional „Misiunea Cumpărătorului”  care este coordonat de Ministerul Economiei al Turciei, fiind organizat de Asociaţia Exportatorilor din oraşul Antalya.

În perioada 18 - 20 februarie, antreprenorii moldoveni vor avea întrevederi bilaterale cu reprezentanţi ai companiilor turce, vor vizita întreprinderi de profil şi se vor interesa de noi contracte de colaborare. De asemenea, businessmanii din Moldova vor participa la cele două expoziții, unde sunt prezentate diverse produse alimentare, băuturi, echipamente pentru sectorul agroalimentar.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam