Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 August 2014 | 11:29
Agenţi economici moldoveni îşi vor prezenta produsele la o expoziţie internaţională în Polonia
Zece agenţi economici autohtoni, inclusiv din regiunea stângă a Nistrului, vor participa cu stand colectiv la Expoziţia internaţională de încălţăminte şi articole din piele „BTS”din oraşul Poznan, Polonia.
Întreprinzătorii au fost instruiți cum să-și prezinte atractiv și eficient mărfurile și ofertele investiționale. Experți de la Ministerul Economiei, Camera de Comerț și Industrie (CCI) și Curtea de Arbitraj Comercial Internațional i-au informat pe întreprinzători despre oportunitățile oferite de liberalizarea pieței cu UE, standardele și cerințele UE, posibilitățile de obținere a asistenței tehnice, modalitățile de promovare a mărfurilor, inclusiv aranjarea standului, purtarea negocierilor etc.

Marina Petrova, şeful Direcției Târguri și Expoziții a Camerei de Comerț și Industrie, a menționat că întreprinderile participante vor expune la standul colectiv al țării noastre diverse modele de încălțăminte pentru dame, bărbați, copii, precum și articole de marochinărie – genți, curele, portmonee ș.a., toate fabricate în Moldova. 

Sursa citată a mai precizat că, oamenii de afaceri vor avea întrevederi bilaterale și vor lua parte la programul adițional al expoziției.

”Cu scopul de a spori eficiența negocierilor de business, CCI a apelat la organizațiile partenere din Polonia, care au invitat la standul nostru agenți economici interesați să colaboreze cu companii din Republica Moldova”, a accentuat Marina Petrova.

Participarea cu stand colectiv la Expoziția internațională „BTS” este gratuită și are loc cu asistenţa financiară a Uniunii Europene şi PNUD, în cadrul Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”. În prima jumătate a anului curent, cu ajutorul Programului UE-PNUD, 20 de agenţi economici de pe ambele maluri ale Nistrului au participat cu standuri comune la expoziţii specializate din Germania şi Cehia.

Până la sfârşitul acestui an, alţi 30 de agenţi economici vor participa la expoziţii în Franța, România şi Bulgaria.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam