Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Ianuarie 2018 | 12:25
Aglomeraţie în vămile româneşti de la hotarul cu Republica Moldova
Este aglomeraţie în vămile româneşti de la hotarul cu Republica Moldova, pentru că zeci de mii de moldoveni trec Prutul pentru a petrece sărbătorile pe stil vechi, transmite Radio Moldova Actualităţi cu referire la Radio România Actualităţi.
Potrivit autorităţilor române, numărul celor care au trecut hotarul în această perioadă s-a dublat în comparaţie cu alte zile din an, iar poliţiştii de frontieră au sporit efectivele.

Se estimează că mâine va fi cea mai aglomerată zi. Poliţia le recomandă şoferilor să folosească aplicaţia trafic online, pentru a vedea care este cea mai liberă vamă.

Crăciunul pe stil vechi va fi sărbătorit pe 7 ianuarie.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam