Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Noiembrie 2014 | 16:12
Agricultori moldoveni - în vizită de studiu în Turcia
O delegaţie de agricultori moldoveni au efectuat recent o vizită de studiu în oraşul Antalya, Turcia.
Programul delegației a inclus studierea experienței diferitor instituții de cercetări științifice și producere, întreprinderi precum cea a Uniunii Exportatorilor din Regiunea Vestul Mediteranei (BAIB), informează Ambasada Republicii Moldova în Turcia.

Delegația a fost  primită de Hakki Bahar, vicepreședintele BAIB care a oferit suportul informațional solicitat de agricultori privind activitatea Uniunii. Vizita agricultorilor moldoveni a fost reflectată și în presa turcă.

Vizita de studiu a fost organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în cadrul Proiectul Competitivitatea Agricolă și Dezvoltarea Întreprinderilor (ACED) cu concursul Ambasadei Moldovei la Ankara și asistența Institutului de Cercetări Agricole ”Bati Akdeniz” (Antalya, Turcia).
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam