Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Noiembrie 2015 | 21:03
Ajutor material pentru familia studentului omorât la Iaşi
Familia studentului moldovean, omorât într-un cămin la Iaşi, va primi ajutor material din partea Primăriei capitalei. Suma ajutorului nu a fost stabilită, dar potrivit primarului, ar putea fi de aproximativ 20 de mii de lei, relatează Mesager.
Studentul moldovean a fost înjunghiat mortal într-un cămin al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Suspectul principal este un coleg de cameră al victimei, care se presupune că l-a omorât pe tânărul din Moldova după un conflict legat de bani.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam