Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Mai 2015 | 10:02
Alţi cinci moldoveni au fost întorşi de la graniţa cu Rusia
În ultimele 24 de ore, un cetăţean moldovean a fost deportat de autorităţile ruse, iar altora cinci nu le-a fost autorizată intrarea în Federaţia Rusă. Din UE a fost deportat un cetăţean moldovean, anunţă Poliţia de Frontieră.
În perioada de referință, au fost înregistrate 15 acțiuni ilegale, inclusiv patru cazuri de încălcare a regimului zonei de frontieră și regimului în punctele de trecere. Totodată, trei cetăţeni străini au încălcat regulile de şedere pe teritoriul Republicii Moldova, iar patru persoane au fost reținute pentru prezentarea documentelor falsificate. În perioada de referință a fost curmată o tentativă de trecere a bunurilor prin contrabandă.

De asemenea, în punctele de trecere a frontierei, au fost reținute patru persoane aflate în conflict cu legea.

Fluxul persoanelor și mijloacelor de transport care au traversat frontiera de stat a fost unul moderat.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam