Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Aprilie 2015 | 09:47
Alţi patru cetăţeni ai Republicii Moldova au fost deportaţi din Rusia
Pe parcursul ultimelor 24 de ore, unui cetăţean moldovean nu i-a fost autorizată intrarea în Federaţia Rusă, iar alţi patru au fost deportaţi. În UE a fost limitat accesul pentru un conaţional, informează Poliţia de Frontieră.
În perioada de referință au fost înregistrate 24 acțiuni ilegale: 12 persoane au fost reținute pentru încălcarea regimului zonei de frontieră; patru cetăţeni străini - pentru depășirea regulilor de şedere pe teritoriul Republicii Moldova; o persoană pentru prezentarea documentelor falsificate.

Totodată, au fost înregistrate două cazuri de încălcare a frontierei de stat, cinci persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute în punctele de trecere ale frontierei.

Fluxul persoanelor și mijloacelor de transport care au traversat frontiera de stat a fost unul moderat.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam