Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
31 Martie 2015 | 09:35
Alţi trei cetăţeni moldoveni au fost deportaţi din Federaţia Rusă
Pe parcursul ultimelor 24 de ore, trei cetăţeni ai Republicii Moldova nu au fost autorizaţi să intrare pe teritoriul Federaţiei Ruse, iar alţi trei au fost deportaţi. Din UE a fost deportat un cetăţean moldovean, informează Poliţia de Frontieră.
În perioada de referință au fost înregistrate 18 acțiuni ilegale: nouă persoane au fost reținute pentru încălcarea regimului zonei de frontieră; patru cetăţeni străini - pentru depășirea regulilor de şedere pe teritoriul Republicii Moldova. Totodată, au fost documentate două cazuri de exploatare a mijlocului de transport reutilat ilegal.

În perioada de referință, a fost înregistrată o tentativă de trecere ilegală peste frontieră a bunurilor materiale, iar două persoane, aflate în conflict cu legea, au fost reținute în punctele de trecere a frontierei.

Fluxul persoanelor și mijloacelor de transport care au traversat frontiera de stat a fost unul moderat.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam