Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Aprilie 2015 | 10:44
Alţi trei moldoveni, deportaţi din Federaţia Rusă
Pe parcursul ultimelor 24 de ore, unui cetăţean moldovean nu i-a fost autorizată intrarea în Federaţia Rusă, iar alţi trei moldoveni au fost deportaţi, informează Poliţia de Frontieră. Intrarea în UE a fost limitată pentru trei conaţionali, iar alţi doi au fost deportaţi.
În perioada de referință au fost înregistrate următoarele acțiuni ilegale: două persoane au încercat să treacă fraudulos hotarul; nouă persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și regimul punctelor de trecere; patru cetățeni străini au depășit termenul legal de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; trei persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute în punctele de trecere a frontierei.

Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 246.301, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de 59.288 traversări unităţi.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam