Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
26 Noiembrie 2014 | 14:47
Alegătorii din străinătate vor putea vota dacă s-au înregistrat sau nu în prealabil
Cetăţenii Republicii Moldova cu drept de vot aflaţi în străinătate vor putea vota la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, la secţiile de votare deschise, indiferent dacă s-au înregistrat sau nu în prealabil, anunţă Comisia Electorală Centrală (CEC).
Alegătorii aflaţi în străinătate se vor abţine de la votarea multiplă, fapt pentru care vor semna o declaraţie, care face corp comun cu lista electorală.

Totodată, alegătorii cu drept de vot de peste hotare vor putea vota în baza paşaportului valabil sau a celui cu termen de valabilitate expirat.

Amintim că, pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie, au fost constituite 95 de secţii de votare peste hotare, adresele acestora fiind accesibile pe paginile web ale Comisiei Electorale Centrale www.cec.md şi www.voteaza.md.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam