Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Iulie 2014 | 10:34
Alertă de călătorie pentru Israel şi Teritoriile Palestiniene
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene recomandă cetăţenilor Republicii Moldova să se abţină de la călătorii în Statul Israel şi Teritoriile Palestiniene, având în vedere situaţia tensionată din regiune.
Totodată, Ministerul de Externe recomandă cetăţenilor moldoveni care se află în  Israel să evite zonele de aglomerare în masă, în care se desfăşoară manifestaţii publice şi să urmeze instrucţiunile Comandamentului Frontului Domestic israelian. 

Pentru a beneficia de asistenţa necesară, cetăţenii moldoveni aflaţi în dificultate pe teritoriul Israelului se pot adresa atât Ambasadei Republicii Moldova în Israel cât şi Direcţiei Generale Afaceri Consulare a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Ambasada Republicii Moldova la Tel-Aviv : tel: (+972 3) 523 10 00

Direcţia Generală Afaceri Consulare: Tel: +373 22 201 041, +373 22 201 049, +373 22 201 047,+373 22 201 042.

Centrul de Apel al MAEIE: din Republica Moldova – 080090990 (apel gratuit); din străinătate - +373 22 690 990.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam