Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Ianuarie 2014 | 10:20
Alex Maţaev: Vreau să fac muzică de calitate
Moldoveanul care a intrat în finala concursului muzical „X Factor“, Alex Maţaev, a relatat în emisiunea ”Adevărul Live” despre provocările şi reuşitele personale şi profesionale.
Sensibil şi reflexiv, dar cu o voce puternică, unul dintre cei mai apreciaţi concurenţi din al treilea sezon al show-ului Alex Maţaev, şi-a amintit de episoadele ce l-au marcat.

Interpretul nu exclude o posibilă colaborare cu mentora sa din show-ul „X Factor“, Delia Matache. „Eu vreau să fiu un muzician adevărat, nu vreau să fac muzică pentru nunţi şi botezuri, eu vreau să fac muzică pentru concerte, pentru lume. Pentru mine contează atât părerea unui copil, cât şi părerea unui bătrân, pentru că şi ei sunt spectatori“.

Despre participarea la emisiune „Fabrica de staruri“, un talent-show din Moldova, artistul spune că a fost surprins să vadă în presă articole în care se spunea că a câştigat un premiu în valoare de 50.000 de euro şi o maşină, dar în realitate a primit doar o maşină. „Nu a fost o rampă de lansare atât de mare precum ”X Factor”, dar m-a ajutat. Am fost nevoit să vând maşina pe care am primit-o“.

Am fost chemat la mai multe preselecţii, dar decizia să vin la ”X Factor” a fost una intuitivă. Am venit la ”X Factor” şi mai apoi am decis să rămân în Bucureşti. Părinţii mei au încredere în mine, în ceea ce fac şi cum procedez, ei ştiu că nu voi face greşeli, am fost mereu sinceri cu ei şi de aceea mă înţeleg cel mai bine“.

„Pentru mine e o plăcere să cânt şi de aceea nu simt vreo greutate, nu simt că depun foarte mult efort. Iar dacă sunt obosit, mi se pare că este o oboseală plăcută“.

„Am încercat şi în Moldova să fac diverse lucruri, dar este un public mic, lumea nu se gândeşte la muzică, se gândeşte cum să facă bani sau cum să plece peste hotare. În Moldova pur şi simplu nu prea există showbiz, de aceea mi-ar plăcea să rămân în România şi să fac ceva de calitate“, a menționat Mațaev.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam