Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 August 2015 | 11:07
Alte şapte victime ale accidentului de la Brăila vor fi transportate azi la Chişinău
Încă şapte persoane implicate în accidentul rutier din România vor fi aduse astăzi acasă. Potrivit ofiţerului de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Diana Ţurcan, este vorba despre pasagerii care au suportat traumatisme grave. Victimele se află acum în spital, dar medicii români au dat acordul ca acestea să fie transportate în Republica Moldova, unde vor fi internate la Spitalul de Urgenţă, relatează Radio Moldova Actualităţi.
„Azi dimineață, șase paramedici din cadrul SPCSE și patru medici din cadrul Institutului de Medicină Urgentă au pornit către spitalul din Brăila, pentru a prelua victimele. Cei șapte pacienți vor fi aduși cu ambulanțe SMURD. Pacienții vor avea parte pe drum și de consiliere psihologică din partea specialiștilor, iar acțiunea este posibilă datorită  unei bune conlucrări dintre medicii români, angajații SPCSE, care pe parcursul acestor zile au monitorizat situația pe teren și datorită medicilor de la Institutul de Medicină Urgentă. Odată ajunși la Chișinău, pacienții vor fi internați la Institutul de Urgență din capitală”, a declarat Diana Țurcan.

Amintim că miercuri dimineaţa, un autocar care venea din Turcia, cu 36 de moldoveni, s-a răsturnat în judeţul Brăila din România. Trei copii au murit pe loc, iar 27 de persoane au fost internate în spital.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam