Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Februarie 2015 | 10:25
Alţi cinci moldoveni nu au putut intra în Federaţia Rusă
Pe parcursul ultimelor 24 de ore, intrarea în Federaţia Rusă nu a fost autorizată pentru cinci cetăţeni ai Republicii Moldova, iar alte cinci persoane au fost deportate, anunţă Poliţia de Frontieră.
În perioada de referință au fost înregistrate 15 acțiuni ilegale, după cum urmează: trei persoane au fost documentate pentru încălcarea regimului zonei de frontieră; șase cetăţeni străini - pentru depășirea regulilor de şedere pe teritoriul Republicii Moldova; cinci persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute în punctele de trecere a frontierei, o persoană - pentru tentativa trecerii ilegale a frontierei de stat.

Fluxul persoanelor și mijloacelor de transport care au traversat frontiera de stat a fost unul moderat.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam