Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Aprilie 2015 | 09:56
Alţi patru cetăţeni ai Republicii Moldova au fost deportaţi din Rusia
Pe parcursul ultimelor 24 de ore, unui cetăţean moldovean nu i-a fost autorizată intrarea în Federaţia Rusă, iar alţi patru au fost deportaţi. În UE i-a fost limitat accesul unui cetăţean al Republicii Moldova, informează Poliţia de Frontieră.
În perioada de referință au fost înregistrate 18 acțiuni ilegale: cinci persoane au fost reținute pentru încălcarea regimului zonei de frontieră; patru cetăţeni străini - pentru depășirea regulilor de şedere pe teritoriul Republicii Moldova; nouă persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute în punctele de trecere a frontierei.

Fluxul persoanelor și mijloacelor de transport care au traversat frontiera de stat este în ușoară creștere.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam