Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Aprilie 2015 | 10:27
Altor trei moldoveni nu le-a fost autorizată intrarea în Federaţia Rusă
Pe parcursul ultimelor 24 de ore, la trei cetăţeni moldoveni nu le-a fost autorizată intrarea în Federaţia Rusă. Totodată, un concetăţean a fost deportat din UE, iar altul a primit refuz de intrare în spaţiul comunitar, anunţă Poliţia de Frontieră.
În perioada de referință, patru persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și regimul punctelor de trecere. Totodată, au fost înregistrate un caz de trecere ilegală a mărfurilor peste frontiera de stat și patru tentative de traversare ilegală a hotarului în baza actelor false.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, doi cetățeni străini au depășit termenul legal de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, iar două persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute la frontieră.

Conform datelor oferite de structurile regionale ale Poliţiei de Frontieră, în punctele de trecere, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, fluxul traversări persoane a constituit 43140 traversări şi cel al mijloacelor de transport 9611.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam