Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Mai 2014 | 14:15
Amatori moldoveni şi italieni vor concura la un turneu de fotbal la Padova
Amatori ai sportului, moldoveni şi italieni, se vor întruni în cadrul unui turneu de fotbal ce va avea loc în oraşul Padova, Italia, la 11 mai.
Solicitat de trm.md, Nicolae Dumbravanu, reprezentant al Comisiei Migranților din cadrul Primăriei Padova, a comunicat că acest eveniment sportiv este deja la cea de-a 11-a ediție. Potrivit lui, evenimentul vine să promoveze unitatea și pasiunea pentru sport a cetățenilor Republicii Moldova, aflați în afara hotarelor ei, contribuind la integrarea cetățenilor în societatea italiană.

La acest turneu vor participa 16 echipe de fotbaliști semi-profesioniști și amatori din toată Italia, precum și echipe formate de cetățeni ai Republicii Moldova aflați cu traiul în peninsulă. Echipele vin din orașele Bologna, Brescia, Cittadella, Ferrara, Mestre, Milano, Padova, Parma, Reggio Emiglia, Roma, Torino, Trento, Treviso, Veneția, Verona și Vicenza.

Turneul este organizat de către Asociația Moldavi nel Veneto în parteneriat cu Asociația Olimpia (Mestre), Gazeta Basarabiei (Padova), Nicolae Dumbravanu (Comisia Migranților, Primăria Padova) și alte asociații din Italia. Invitați de onoare sunt ambasadorul Republicii Moldova în Italia, Stela Stîngaci, primarul orașului Padova, Ivo Rossi, precum și reprezentanți ai PDM, care au oferit suport economic pentru buna desfășurare a evenimentului.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam