Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Iunie 2015 | 15:07
Ambasada Moldovei a înmânat diplome laureaţilor unui concurs de pictură desfăşurat la Varşovia
Ambasada Republicii Moldova la Varşovia, la începutul lunii iunie, a înmânat diplome laureaţilor concursului de pictură „Moldova - plai cunoscut şi necunoscut”, concurs realizat de către administraţia Muzeului din oraşul Biezun, în cooperare cu Ambasada Moldovei.
Ideea desfășurării concursului s-a ivit în urma vernisării la 14 februarie curent a expoziției de fotografie „Moldova - plai cunoscut și necunoscut”.

În cadrul ceremoniei de decernare a certificatelor și cadourilor oferite de Muzeul din Biezun, tinerii laureați au primit diplome și insigne „Ja tez lubie Moldawie” (Și eu iubesc Moldova) confecționate cu ocazia acestui eveniment.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam