Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Decembrie 2015 | 10:05
Ambasada Moldovei a participat la cea de-a XXI-a ediţie a Târgului de Crăciun din Bulgaria
Echipa Ambasadei Republicii Moldova la Sofia a participat la cea de-a XXI-a ediţie a Târgului internaţional de Caritate de Crăciun din capitala Bulgariei.
În anul curent, la Târgul organizat de Clubul Internațional al Femeilor (IWC) au participat 45 de ambasade de pe cinci continente, ONG-uri şi asociaţii, care au realizat în total 71 de standuri. Oaspetele de onoare al evenimentului a fost cuplul imperial - Împărăteasa Margareta şi Țarul Simeon al II-a.

Vizitatorii standului moldovenesc au dat o apreciere înaltă vinurilor şi dulciurilor autohtone, jucăriilor și articolelor lucrate de mână, precum și bucatelor tradiționale moldovenești.

În fiecare an, Târgul de Caritate oferă posibilitatea misiunilor diplomatice să expună produse autohtone, precum și să prezinte cultura și tradițiile țărilor de origine.

Banii adunaţi din comercializarea acestor bunuri sunt îndreptaţi pentru finanțarea unor proiecte sociale, case de copii cu dezabilități și orfelinate, persoane în etate, bucătării sociale și programe educaționale.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam