Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
31 Decembrie 2014 | 12:25
Ambasada Moldovei a participat la „Charity Bazar 2014” de la Kiev
Ambasada Republicii Moldova în Ucraina a participat la cea de-a 21-a ediţie a târgului de caritate de Crăciun, care s-a desfăşurat în incinta Stadionului Olimpyiskii, organizatorul căruia a fost Clubul Internaţional al Femeilor din oraşul Kiev. Târgul a fost inaugurat cu parada drapelelor statelor participante.
La târgul de caritate din acest an, care a constituit ca de obicei o platformă largă de manifestare a multiculturalismului, au luat parte circa 40 de Misiuni diplomatice acreditate la Kiev printre care: Republica Cehă, Pakistan, SUA, Marea Britanie, Coreea, Polonia, Franţa, Japonia, Austria, Belgia, Ţările de Jos, Spania, Germania şi altele.

Misiunea diplomatică moldovenească din Ucraina participă al treilea an la acest eveniment filantropic de anvergură, care a constituit un prilej deosebit pentru promovarea produselor economiei naţionale.

Pavilionul Moldovei s-a bucurat de mare popularitate printre vizitatorii târgului care au procurat produse autohtone binecunoscute pe piaţa ucraineană. Oaspeţii au fost serviţi cu bucate tradiţionale moldoveneşti – plăcinte, sarmale şi prăjituri pregătite de către reprezentanții diasporei.

Veniturile acumulate de pe urma realizării bunurilor prezentate la târg au fost donate în fondul Clubului Internaţional al Femeilor din oraşul Kiev pentru ajutorarea copiilor din orfelinate, a persoanelor în etate și a celor cu dezabilități.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam