Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Decembrie 2015 | 11:19
Ambasada Moldovei a participat la târgul de caritate de Crăciun de la Kiev
Ambasada Republicii Moldova în Ucraina a participat la cea de-a 23-a ediţie a târgului de caritate de Crăciun care s-a desfăşurat în incinta Complexului Sportiv Naţional „Olimpiiskii”, organizatorul căruia a fost Clubul Internaţional al Femeilor din oraşul Kiev (IWCK).
Este pentru a cincea oară consecutiv când Misiunea diplomatică moldovenească din Ucraina participă la un astfel de eveniment filantropic de anvergură, care a constituit un prilej deosebit pentru promovarea produselor naţionale, a culturii şi imaginii pozitive a ţării noastre. Pavilionul Moldovei s-a bucurat de mare popularitate printre vizitatorii târgului, care au procurat produse fabricate în Moldova, bine cunoscute pe piaţa ucraineană: vinuri, sucuri, bomboane, gemuri, dulceţuri şi altele. Musafirii au fost serviţi cu bucate tradiţionale moldoveneşti – plăcinte, sarmale şi prăjituri pregătite de către soţiile colaboratorilor Ambasadei şi reprezentantele diasporei.

Veniturile acumulate de pe urma vânzării bunurilor prezentate la târg au fost vărsate în fondul Clubului Internaţional al Femeilor din oraşul Kiev, pentru ajutorarea copiilor din orfelinate, bătrânilor şi persoanelor cu dizabilităţi din Ucraina.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam