Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Decembrie 2015 | 11:56
Ambasada Moldovei a participat la Târgul de Crăciun desfăşurat la Baku
Ambasada Republicii Moldova în Republica Azerbaidjan, în cadrul acţiunii de promovare a imaginii ţării, a participat la Târgul de Crăciun desfăşurat la Baku, în incinta Muzeului Covoarelor.
În cadrul evenimentului, au fost expuse spre vânzare lucrările designerului din Republica Moldova, Ecaterina Chirciu, membru activ al diasporei Republicii Moldova din Baku. Moldoveanca a prezentat lucrările sale handmade: jucării pentru copii, diverse decoruri cu personaje din povești, lucrări din sticlă, ceramică, lemn care redau spiritul sărbătorilor de iarnă.

Toate veniturile acumulate au fost transferate în contul unei asociații care tratează copiii bolnavi de hemofilie.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam