Loading
ro ru en




Moldovenii în lume
Loading
04 Decembrie 2015 | 12:31
Ambasada Moldovei a participat la Târgul Internaţional de Crăciun de la Praga
Ambasada Republicii Moldova în Republica Cehă a participat la Târgul Internaţional de Crăciun, acţiune caritabilă ce se desfăşoară anual la Praga.
Potrivit Ambasadei Moldovei în Cehia, sezonul de Crăciun a fost deschis de un festival special în atmosfera autentică a unui bazar oriental cu participarea membrilor comunității diplomatice din peste 50 de ţări, fiind totodată o adevărată paradă de costume colorate, arome, artă, muzică şi dans.

Festivalul Internațional de Crăciun este organizat de Asociaţia soţiilor ambasadorilor acreditaţi în Republica Cehă (DSA) sub patronajul Primei Doamne, Ivana Zemanová, atrăgând mii de vizitatori şi oferind şansa de a experimenta diversitatea culturilor din toate părțile lumii.

Evenimentul constituie un prilej de a sprijini organizaţiile nonprofit în activitatea de colectare de fonduri, încasările din biletele de intrare şi din toate vânzările fiind distribuite în scopuri caritabile.

Colaboratorii Ambasadei Republicii Moldova la Praga au decorat standul naţional exclusiv cu producţia companiilor autohtone, printre care produse de panificaţie şi patiserie, bomboane, marmelade, checuri şi cozonaci tradiţionali, obiecte de ceramică, vinuri selecte, spumante şi divinuri, toate acestea însoţite de un bogat program cultural oferit de Ansamblul etno-folcloric „Kodrjanka”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam