Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Septembrie 2014 | 09:57
Ambasada Moldovei în Belgia, gazda unei lansări de carte
Ambasada Republicii Moldova în Belgia a fost vineri, 26 septembrie, gazda lansării lucrării „Conflictul transnistrean. Culegere de documente şi materiale” (vol. 1-4). Autorii lucrării sunt doctorii în istorie Anatol Ţăranu şi Mihai Gribincea.
După lansarea studiului, a urmat o proiecţie de filme documentare din România şi Bulgaria, cu subtitrare în franceză sau engleză. Publicul a urmărit filmul românesc „În numele primarului” de Anca Hirţe și un film bulgăresc despre viaţa celebrului cântăreţ de operă bulgar Boris Christoff.

Evenimentul este parte a Festivalului EuropaNova, ce are loc la Bruxelles în perioada 25-30 septembrie. Festivalul EuropaNova are loc anual cu prilejul Zilei Europene a limbilor, sărbătorită pe 26 septembrie. Festivalul promovează culturile, limbile, tradiţiile, produsele locale şi turismul cultural şi rural din Estul şi Sud-Estul Europei la nivel european.

Invitați speciali ai Festivalului au fost scenarista Anca Hirțe și istoricul Anatol Ţăranu.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam