Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Iunie 2018 | 10:42
Ambasada Moldovei în China a participat la Târgul internaţional de comerţ cu serviciile din Beijing
Ambasada Republicii Moldova în China a participat la cea de-a VI-a ediţie a Târgului internaţional de comerţ cu serviciile din Beijing, ce s-a desfăşurat în perioada 28 mai-1 iunie.
Expoziţia a avut loc în incinta Centrului Național de Conferințe din orașul Beijing, iar alături de reprezentanții Ambasadei țării noastre la târg au participat și trei companii vinicole moldoveneşti, informează un comunicat emis de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

În marja evenimentului au fost organizate o serie de forumuri și discuții de afaceri. Ediția din acest an a fost vizitată de mii de vizitatori din China şi din alte ţări, printre care experţi, importatori, distribuitori, jurnalişti, bloggeri şi potenţiali parteneri de afaceri.

Participarea Republicii Moldova a avut drept scop promovarea oportunităţile de afaceri și investiționale, turismului şi vinurilor moldoveneşti, stabilirea relaţiilor noi de afaceri, consolidarea parteneriatelor existente şi cunoaşterea tendinţelor pieţei chineze. 
 

Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam