Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Decembrie 2015 | 15:09
Ambasada Moldovei în Estonia participă la cea de-a zecea ediţie a Târgului de Crăciun
Ambasada Republicii Moldova în Estonia a participat la cea de-a zecea ediţie a Târgului Internaţional de Crăciun, eveniment de caritate, organizat anual de Clubul Internaţional al Femeilor din Tallinn.
Misiunile diplomatice acreditate în Estonia au promovat şi comercializat obiecte de artizanat, bucate tradiţionale şi alte obiecte specifice culturii fiecărei ţări participante.

Ambasada Republicii Moldova, împreună cu studenţii moldoveni la Şcoala Diplomatică din Estonia, au promovat produse autohtone, au expus o serie de articole de artizanat şi materiale promoţionale despre Republica Moldova.

La eveniment a fost prezentă și Marina Kaljurand, Ministrul Afacerilor Externe al Estoniei, care a adus mulţumiri Ambasadelor acreditate în Estonia pentru suportul acordat copiilor orfani prin organizarea acestui eveniment.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam