Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Decembrie 2015 | 16:51
Ambasada Moldovei în Grecia a participat la Târgul de Crăciun de la Atena
Ambasada Republicii Moldova în Republica Elenă şi reprezentanţi ai diasporei moldoveneşti stabiliţi în Grecia au participat, pe 28 şi 29 noiembrie, la ediţia a 16-a a Târgului Internaţional de Crăciun desfăşurat la Atena.
De rând cu alte misiuni diplomatice, Ambasada a contribuit la susținerea copiilor din familii social-vulnerabile din Grecia prin comercializarea vinului moldovenesc, a dulciurilor și a unor covoare.

Membrii comunității moldovenilor din Grecia, în special Uniunea de Prietenie Moldo-Elenă „Alexandros Ipsilantis” s-au implicat activ în amenajarea standului Republicii Moldova și au vândut bijuterii, decorații de Crăciun confecționate şi lucrări tricotate. Totodată, a fost prezentată o galerie de tablouri ale autorilor din diasporă.

Potrivit Ambasadei Moldovei la Atena, evenimentul a fost un prilej de prezentare a țării, de comunicare cu publicul elen și conaționalii stabiliți în Grecia.
Târgul Internațional de Crăciun la care participă corpului diplomatic se organizează anual la Atena în luna noiembrie pe parcursul a două zile. La ediția a 16-a au participat peste 40 de misiuni diplomatice.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam