Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Iulie 2014 | 12:28
Ambasada Moldovei în SUA îşi reduce temporar programul de lucru cu publicul
În perioada 17 iulie - 13 august, Secţia Consulară a Ambasadei Republicii Moldova în SUA îşi reduce programului de lucru cu publicul, iar serviciile consulare la sediul Ambasadei vor fi prestate doar în cazuri de urgenţă. Reducerea programului de lucru are loc în legătură cu plecarea funcţionarului consular în concediu.
Totodată, Ambasada va continua recepționarea documentelor pentru anumite acțiuni consulare prin intermediul serviciilor poștale, cu condiția că dosarele prezentate vor fi complete și vor corespunde cerințelor stabilite.

Consultaţiile consulare vor fi acordate exclusiv prin intermediul poştei electronice, la adresa electronică a secției consulare consul.washington@gmail.com, anunţă Ambasada Republicii Moldova în SUA.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam