Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Iulie 2014 | 10:24
Ambasada Moldovei la Baku îşi sistează temporar serviciile consulare
Ambasada Republicii Moldova în Republica Azerbaidjan anunţă cetăţenii moldoveni că în legătură cu plecarea funcţionarului consular în concediu, în perioada 4 august - 16 septembrie nu vor fi prestate toate serviciile consulare.
Astfel, în perioada menţionată nu vor fi întocmite acte notariale, certificate consulare, acte de identitate, vize, etc. În legătură cu acest fapt, cetăţenii Republicii Moldova sunt atenţionaţi ca din timp să se programeze la Ambasadă pentru serviciile sau consultaţiile consulare necesare.

În perioada indicată, Secţia consulară va activa între orele 09:00-12:30 şi va gestiona doar situaţiile de urgenţă, în care sunt necesare eliberarea titlurilor de călătorie sau paşapoartelor mortuare şi eliberarea actelor perfectate, solicitate înainte de 4 august.

De asemenea, în perioada indicată, solicitanţii actelor notariale de urgenţă se pot adresa oricărui notar din Republica Azerbaidjan. Actele notariale întocmite la notarii azeri, pentru a fi valabile pe teritoriul Republicii Moldova urmează a fi apostilate , după care se traduc şi iar se apostilează.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam