Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Iulie 2014 | 15:33
Ambasada Moldovei la Lisabona îşi suspendă temporar activitatea
Ambasada Republicii Moldova în Portugalia îşi suspendă activitatea în perioada 28 iulie - 15 august 2014 în legătură cu plecarea funcţionarului consular în concediu.
Potrivit anunţului Ambasadei Moldovei la Lisabona, în această perioadă va fi sistat temporar programul cu publicul şi serviciile consulare.

Pornind de la acest fapt, cetăţenii Republicii Moldova care au nevoie de servicii consulare sunt rugaţi să se adreseze la Ambasadă până pe data de 25 iulie.

Secţia consulară a Ambasadei îşi va relua activitatea începând cu data de 18 august 2014.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam