Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Mai 2014 | 11:12
Ambasada Moldovei la Londra a participat la acţiuni de caritate
Ambasada Republicii Moldova din Londra a participat la cel de-al 55-lea Târg Internaţional de Primăvară, organizat de CFAB (Children and Families Across Borders). Evenimentul a fost găzduit de Primăria Westminster şi s-a desfăşurat sub patronajul Prinţesei Alexandra.
Republica Moldova a fost prezentă cu un stand național, unde au fost expuse diferite produse autohtone. Banii colectați din vânzări au fost donați în fondul organizației de caritate CFAB.

De asemenea, în cadrul acțiunii a avut loc un spectacol artistic, la care au participat Ion Moșneaga și Dan-Iulian Druțac, violoniști din Republica Moldova, care își fac studiile la Școala britanică „Whitgift”.

CFAB susține în special copiii separați de membrii familiei de hotarele internaționale din cauza conflictelor, traficului de ființe umane, migrației, divorțului și azilului.

Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam