Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Octombrie 2015 | 09:42
Ambasada Moldovei la Praga a organizat tradiţionala întâlnire cu studenţii moldoveni din Cehia
Ambasada Republicii Moldova la Praga a organizat tradiţionala întâlnire cu studenţii şi absolvenţii moldoveni ai instituţiilor de învăţământ cehe. Scopul întâlnirilor anuale cu studenţii moldoveni îl constituie familiarizarea acestora cu activitatea Ambasadei, cunoaşterea dificultăţilor şi nevoilor de adaptare a studenţilor la mediul academic şi prezentarea informaţiilor consulare utile pentru cetăţenii moldoveni aflaţi în Cehia.
Reprezentanții Ambasadei Moldovei la Praga, au prezentat informații cu privire la ultimele evoluţii la nivel naţional în domeniile politic şi economic, realizările în implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi priorităţile Republicii Moldova în relaţiile bilaterale cu Republica Cehă.

De asemenea, studenţii care își fac studiile la instituțiile de învățământ superior din Cehia au fost îndemnați să își depună dosarele pentru a participa la proiectul „Gala Studenților Originari din Republica Moldova” ediția a III-a, organizat sub înaltul patronaj al prim-ministrului.

Menționăm că pentru anul academic 2016-2017, Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sportului al Republicii Cehe pune la dispoziţia Republicii Moldova zece burse de studiu - șapte pentru studenţii şi masteranzii la programe cu predare în limba cehă şi trei pentru studenţii şi masteranzii la studii în limba engleză. Din totalul de zece burse, două locuri sunt rezervate studenţilor din regiunea transnistreană.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam