Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Martie 2016 | 11:45
Ambasada Moldovei la Roma şi comunităţile moldovenilor din regiunea Lazio au punctat agenda acţiunilor pentru acest an
Reprezentanţii comunităţii moldovenilor din regiunea Lazio s-au întâlnit cu ambasadorul Moldovei la Roma, Stela Stîngaci, pentru a discuta modalităţile şi posibilităţile de creare a unui centru socio-cultural în capitala Italiei.
Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Italia, oficialul moldovean a făcut o prezentare a subiectelor propuse spre discuții solicitând colaborare și îndemnând spre un dialog activ pentru a valorifica oportunitățile existente. Totodată, Stela Stîngaci i-a informat pe cei prezenți despre acțiunile Ambasadei în favoarea comunității, în special, despre convorbirile purtate recent cu oficialitățile italiene la tema recunoașterii titlurilor de studii și a migrației de muncă.

Agenda evenimentului a inclus discuții privind modalitățile și posibilitățile de creare a unui centru socio-cultural la Roma care ar servi drept punct de referință, platformă de informare, de promovare a inițiativelor socio-culturale şi de voluntariat pentru comunitate. De asemenea, au fost planificate acțiunile pentru participarea la „Sărbătoarea Popoarelor – 2016” și organizarea în comun a unor evenimente prilejuite de aniversarea a XXV-a a Independenței Republicii Moldova.

De asemenea, a fost făcut un schimb de opinii şi informații pe temele de interes pentru comunitatea moldovenilor din Italia, proiecte în derulare, oportunități de aplicare la diverse fonduri europene, italiene, cât și din Republica Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam