Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 August 2014 | 10:10
Ambasada Moldovei la Roma va avea un nou sediu
Ambasada Republicii Moldova la Roma intenţionează să-şi schimbe sediul. Un anunţ în acest sens a fost făcut de către ambasadoarea Stela Stângaci.
Oficialul moldovean a declarat în cadrul unui interviu pentru Radio Moldova că a fost deja identificat un alt imobil, rămâne ca autorităţile de la Chişinău să-şi dea acceptul. În noul sediu, diplomaţii moldoveni vor putea primi cetăţeni în audienţă, vor avea posibilitate să organizeze un şir de activităţi culturale.

Potrivit datelor oficiale, relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Republica Italiană au fost stabilite la 21 februarie 1992, iar în anul 1998 a fost deschisă Ambasada Republicii Moldova în Italia.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam