Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
26 Mai 2015 | 14:41
Ambasada Moldovei la Varşovia promovează cooperarea moldo-poloneză
Reprezentanţi ai Ambasadei Republicii Moldova în Polonia au întreprins o vizită de lucru în voievodatul Kuiavo-Pomerania, Republica Polonă. Agenda vizitei a cuprins întrevederi cu autorităţile locale, participarea la deschiderea noului oficiu al Consulatului Onorific al Republicii Moldova la Torun şi vernisarea expoziţiei de pictură a doi artişti plastici moldoveni.
În cadrul întrevederilor cu autoritățile locale s-a discutat perspectiva cooperării dintre Republica Moldova și orașul Torun la nivel local, atât pe dimensiunea comercial-economică, cât și cea culturală.

Autoritățile poloneze au reconfirmat deschiderea de a acorda asistență țării noastre, inclusiv prin împărtășirea experienței poloneze în implementarea reformei administrative.

Un alt subiect de interes este lansarea colaborării în domeniul culturii, a educației și științei  prin lansarea de parteneriate între universități, schimb de studenți și lectori, participarea la evenimente culturale, organizarea evenimentelor dedicate tradițiilor și obiceiurilor din Republica Moldova, informează Ambasada Republicii Moldova la Varșovia.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam