Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Septembrie 2016 | 11:32
Ambasada Republicii Moldova în Japonia a fost inaugurată la Tokyo
La Tokyo a fost organizată recepţia cu ocazia inaugurării oficiale a Ambasadei Republicii Moldova în Japonia şi celebrării aniversării a 25 de ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), evenimentul a fost oficializat de ambasadorul Republicii Moldova în Japonia, Vasile Bumacov şi Motome Takisawa, viceministru parlamentar pentru afaceri externe al Japoniei, cu participarea unei importante delegaţii din Republica Moldova şi Japonia.
 
În discursurile rostite, a fost subliniată importanţa deciziei de a înfiinţa Ambasada Republicii Moldova la Tokyo, inaugurarea oficială a căreia a fost prilejuită de celebrarea aniversării a 25 de ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova. Prezenţa diplomatică în capitala Japoniei relevă dorinţa fermă a Republicii Moldova de a consolida şi dezvolta pe viitor tradiţionalele relaţii de prietenie şi cooperare reciproc avantajoasă, precum şi de a intensifica legăturile culturale şi interetnice între ambele state şi popoare. Oficialii au menţionat în mod distinct semnificaţia aniversării Independenţei Republicii Moldova, care pe parcursul a 25 de ani s-a afirmat notoriu pe plan internaţional în calitate de stat suveran şi independent.
 
În cadrul recepţiei au fost prezentate produse promoţionale autohtone şi au fost proiectate materiale video despre Republica Moldova, iar pe final fiecărui participant i-a fost oferită cadou o sticlă de vin moldovenesc în scopul promovării producţiei vinicole naţionale în Japonia.
 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam